Recuperare date SAN( Storage Area Network)

RECUPERARE DATE SAN HP, DELL, IBM, PROMISE

Recuperari de date de pe SAN ( Storage Area Network)

Oferim cele mai bune solutii din ROMANIA pentru recuperarea datelor de pe echipamente SAN de la orice producator, HP, DELL, IBM, FUJITSU, PROMISE sau orice alt producator de echipamente SAN.

In 99.8% din cazuri sursa problemei pentru un SAN sunt hardiscurile, foarte rar se intampla sa se deterioreze dispozitivul in sine sau controllerul RAID. Practic daca unul sau mai multe harduri pica in functie de configuratia RAID datele pot deveni inaccesibile.

In general configuratiile RAID pe dispozitive SAN sunt RAID 5 sau RAID 6 care dupa cum stiti asigura redundanta in cazul in care pica un hard respectiv 2 harduri pentru RAID 6.

Cu toate acestea configuratiile RAID se altereaza din diverse motive si datele devin inaccesibile, va prezentam un exemplu de SAN HP MSA2000 recuperat in service-ul nostru.

Ce sunt Echipamentele SAN?

Echipamentele SAN folosesc harduri de tip Enterprise pe interfata SATA sau SAS, spre exemplu hardurile de pe SAN-urile HP sunt in mare parte SEAGATE dar cu un FIRMWARE adaptat pentru HP. In ultima perioada SEAGATE a vut diverse probleme de natura FIRMWARE cu hardurile lor si aceste probleme s-au transmis si la echipamentele SAN HP.

Astfel se ajunge in situatii de genul ca de pe un SAN pica in acelasi timp 2 sau chiar 3 harduri in urma unui restart si atunci orice fel de matrice RAID ati folosi aceasta nu se mai poate reconstrui cu 2 sau 3 harduri MISSING.

In astfel de situatii trebuie sa aduceti SAN-ul in service cu toate hardurile aferente si noi vom analiza dispozitivul, vom efectua recuperarea hardurilor defecte dupa care vom reconstrui virtual matricea pe echipamentele noastre si vom recupera datele de pe SAN.

Daca pe SAN sunt folosite harduri de tip SAS lucrurile sunt ceva mai complicate deoarece recuperarea datelor de pe hardurile SAS este extrem de dificila. BIT Data Recovery este singura firma din ROMANIA care dispune de echipamente pentru recuperare date de pe harduri SAS si SCSI.

Daca un SAN devine inaccesibil este important sa luati deciziile care trebuie pentru a putea reintra in posesia datelor. Avand in vedere ca un SAN in mod normal este format din 8, 12, 24 , 36.... de harduri in mod evident ceea mai mare problema este cantitatea de date si manipularea unei cantitati atat de mari de date(in general peste 5TB de date).

Datele recuperate de pe un SAN sunt stocate pe storage-urile BIT Data Recovery, toate operatiunile de recuperare se fac pe echipamentele noastre profesionale fara a aduce nici o midificare hardurilor provenite din SAN, practic acestea sunt accesate cu optiunea READ ONLY iar matricea RAID se ansambleaza virtual pe echipamentele noastre.

Avem soutii de recuperare pentru orice tip de matrice RAID 5 sau 6 indiferent de tipul de controller: LSI, Promise, 3Ware, Areca, Adaptec, HP Smart Array, Intel..

Galerie Foto BIT Data Recovery

Cele mai intalnite cazuri in care nu am putut recupera datele se datoreaza incercarilor nereusite de reconstructie a matricii RAID.

De obicei specilistii IT care administreaza un SAN iau deciizii gresite in incercarea de repune pe picioare storage-ul si de multe ori acest lucru altereaza datele sau altereaza structura de foldere si de fisiere. Chiar daca datele in sine mai exista pe matrice daca structura de foldere si de fisiere este corupta datele nu mai au aceeasi valoare. Spre exemplu este aprope imposibil sa aranjezi din nou 10TB de documente care nu mai au denumirile lor originale si nu mai au nici atributele legate de data la care au fost create.....

De accea scopul nostru este intotdeauna recuperarea datelor in structura originala si livrarea lor catre client cu toate atributele fisierelor recuperate integral.

BIT Data Recovery dispune de un tehnician specializat pe recuperare datelor de pe SAN, daca aveti probleme va recomandam sa ne contactati pentru discuta cu tehnicianul nostru, el va poate oferi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a decida ca suntem ceea mai buna alegere pentru recuperarea datelor de pe echipamentul dumneaoastra.

Va asteptam in service pentru o diagnosticare gratuita care sa face in maxim 24 de ore.

BIT Data Recovery White

Social Links