Recuperare date STICK USB

Servicii profesionale de recuperare a datelor de pe STICK-uri defecte.
Peste 1.000 de cazuri recuperate

Recuperari de date de pe STICK-uri USB

Ai un Memory Stick USB defect? Ai sters datele din greseala, te-ai virusat si ti-au disparut fisierele, ai bagat stick-ul in masina de spalat si nu mai merge? Toate aceste situatii sunt cazuri concrete comunicate de catre clientii nostri care apeleaza la noi pentru recuperarea datelor. In peste 85% din cazuri avem solutii de recuperare. Trimite caz-ul in service pentru o Diagnosticare Gratuita!

BIT Data Recovery asigura servicii profesionale de recuperare date stick pentru urmatoare marci de stick-uri : Kingston, PQI, SONY, Sandisk, Consair, PNY, Verbatim, Transcend, Lexar, TOSHIBA, KINGMAX, LEXAR, COLOR TURN, ADATA, HAMA, HP, TAKEMS, ATTACHE, PRESTIGIO, PEAK, TRAXDATA, PQI, MAXELL, SILICON POWER, SERIOUX si orice alt tip de stick OEM.

Ce defecte pot avea stick-urile de memorie?

Exista doua tipuri de defecte care pot duce la pierderea datelor de pe stick :

DEFECT FIZIC - acest lucru se intampla in urma unui contact necorespunzator cu USB-ul calculatorului, in cazul unei deteriorari a partii electrice sau in cazul ruperii accidentale a stick-ului ( ex. controler ars, interfata usb deterioarata, contacte dezlipite, memory stick spart sau rupt). Practic un stick se incadreaza la defect fizic atunci cand nu mai este detectat de nici un calculator cu capacitatea corecta.

DEFECT LOGIC - in situatia in care din greseala au fost sterse niste fisiere; a fost format; cazuri in care stick-ul apare in calculator ca fiind drive nealocat si cere formatare; sau orice alt caz in care stick-ul este functional si este detectat de calculator dar nu mai pot fi accesate datele

Daca aveti un stick defect sau pur si simplu ati pierdut anumite date va astaptam in service pentru o Diagnosticare Gratuita.

Galerie Foto BIT Data Recovery

Tehnologii folosite pentru recuperarea datelor de pe stick

BIT Data Recovery dispune de cele mai noi tehnologii de recuperare a datelor de pe stick-uri din Romania. Acest lucru ne permite sa recuperam date de pe stick-uri care nu au fost recuperate de catre alte firme de profil. Desigur exista si cazuri care sunt nerecuperabile daca flash-urile de memorie sunt total alterate, practic nu se mai poate face nimic. Metodele si echipamentele folosite pentru recuperarea datelor difera in functie de defectul stick-ului si de problemele specifice fiecarui caz.

In cazul defectelor FIZICE se folosesc echipamente profesionale cu care se citesc flash-urile de memorie in format RAW, aceste flash-uri sunt de diferite tipuri TSOP-48, TLGA-52, BGA-152 ... pentru fiecare model de flash in parte exista un adaptor care permite citirea acestor flash-uri. Asta este partea usoara a procesului de recuperare a datelor.

De ce este complicata recuperarea datelor din acest stadiu?

Fiecare stick are un controller care "amesteca" datele pe flash-urile de memorie in minim 4 etape diferite conform unor algoritmi specifici pentru release-ul de controller.

Ganditi-va ca aveti un puzzle the 100 milioane de piese care se amesteca dupa un algoritm stiut doar de producatorul controlerului. Practic nu este specificat in nici o documentatie a producatorului cum functioneaza acel controller deci se face o operatiune de reverse engineering pentru a descoperi algoritmului folosit de controsller.

Este adevarat ca odata identificat un algoritm pentru un controller exista anumite similitudini pentru un controler de la acelasi producator dar per ansamblu fiecare model de controller este complet diferit. Nu in ultimul rand in functie de modelul flash-urilor de memorie controllerul scrie informatia diferit, folosind algoritmi variabili. Asadar un card cu acelasi controller dar cu marci diferite de flash-uri de memorie va avea un algorim de asamblare diferit.

Decodarea unui astfel de algoritm folosind echipamente profesionale poate dura in medie intre 10 si 25 de ore de lucru. Asadar acesta este motivul pentru recuperarea stick-urilor de memorie cu Defect Fizic este complicata si in mod indirect scumpa.

Exemple de cazuri recuperate in service-ul BIT Data Recovery

Stick Recuperat caz 1

Cazul Nr. 1 - Stick LUXOR 64GB cu 8 flash-uri de memorie TSOP-48

Acest stick a fost conectat intr-un calculator pe portul USB din fata si utilizatorul din greseala cand s-a ridicat de la birou la agatat cu piciorul, dupa cum se poate vedea si in poza s-a rupt interfata USB cu tot cu PCB.

In acest caz flash-urile de memorie nu au fost afectate asadar au fost citite toate cele 8 flash-uri de memorie cu un adaptor profesional pentru TSOP-48, operatiunea a durat maxim 3 ore.

Ulterior aceste dumpuri au fost analizate de catre tehnicienii nostri si a fost identificat algoritmul de reconstructie a datelor, procesul de lucru a tehnicianului pentru acest caz a fost de aproximativ 20 de ore. La final s-au recuperat peste 99% din date in structura originala de foldere.

Stick usb recuperare date caz 2

Cazul Nr. 2 - Stick CORSAIR Flash Voyager GTR 32GB cu 4 flash-uri TSOP-48

Conform clientului acest stick intr-o zi pur si simplu nu a mai functionat, il conecta se aprindea led-ul de dar nu mai era detectat de nici un calculator.

Am desfacut stick-ul si in interior am identificat un controller ITE IT1168TE-64B cu 4 flash-uri de memorie 29F64G08CAMDB, la momentul primirii acestui caz in service nu exista solutie de recuperare la nivel global. Am luat legatura cu producatorii nostri de echipamente si am inceput un proces de analiza aprofundata a cazului. In final s-a ajuns la o solutie de recuperare dupa aproximativ o luna si foarte multe ore alocate pentru incercari succesive.

In final aici a fost posibila doar recuperarea datelor pe tipuri de extensii, structura de foldere si de fisiere nu a putut fi recuperata.

Recuperare date Kingston DT R500 64GB

Cazul Nr. 3 - Stick KINGSTON 64GB DT R5000 cu 2 flash-uri TLGA

Un client extern ne-a trimis acest stick in service dupa ce a incercat recuperarea la diverse service-uri de recuperare din FRANTA si probabil nu a acceptat pretul. Pentru acest caz clientul a acceptat pretul nostru de 140 Euro. Datele de recuperat erau niste fotografii pe care le avea doar pe acest stick.

Stick-ul a fost verificat, s-a constatat ca este defect FIZIC, s-au dezlipit flash-urile de memorie, s-au curatat si s-au citit pe un adapter TLGA-52, operatiunea a durat aproximativ 2 ore.

Dump-urile obtinute au fost prelucrate si s-a reusit identificarea algortimului aferent controllerului PS2251-38-5 UT1102A QJR381CD timpul de lucru al tehnicianului pentru aceasta procedure a fost de aproximativ 15 ore, la final s-au recuperat peste 90% din fotografiile care erau salvate pe stick.

Cazurile prezentate mai sus sunt doar cateva exemple de cazuri rezolvate, tehnicienii nosti au recuperate peste 1000 de stick-uri de memorie dar au fost si cazuri care nu au putut fi recuperate, totul depinde gradul de deteriorare al flash-urilor de memorie.

STICK-urile USB pot avea defect LOGIC sau FIZIC

...

Defect Logic

Un DEFECT LOGIC se caracteriseaza prin urmatoarele tipuri de probleme :

 • stergerea din greseala a anumitor fisiere documente, poze
 • formatarea stick-ului din greseala sau din neatentie
 • suprascrierea unui fisier cu alt fisier cu acelasi nume
 • deconectare incorecta a stick-ului si stick-ul cere formatare
 • un virus modifica folderele in shortcut-uri
 • un fisier sau un folder dispare din structura de fisiere
 • un fisiere xls, doc, ppt, xlsx, docx, pptx nu se mai deschide

Pentru DEFECTELE LOGICE recuperarea datelor de pe stick se face cu ajutorul anumitor softuri sau programe care pot recupera fisiere chiar daca stickul a fost sters sau formatat. Conditia necesara pentru ca datele sa poata fi recuperate este sa nu se mai faca absolut nimic cu stick-ul dupa ce se constata pierderea datelor. Practic orice fisier care este scris pe stick dupa o stergere sau o formatare poate insemna o suprascriere a unui alt fisier care ar putea fi recuperat. Un alt aspect foarte important pentru recuperarea datelor in cazul defectelor logice este experienta tehnicianului care se ocupa de recuperarea datelor, de multe ori se intampla ca un soft sa nu poata identifica structura de foldere si de fisiere si atunci sa fie nevoie de procedura manuala de reconstructie a datelor.

...

Defect Fizic

Un DEFECT FIZIC se caracteriseaza prin urmatoarele tipuri de probleme :

 • stickul are mufa usb indoita si nu mai face contact sau este rupta
 • stick-ul a fost scapat in apa sau s-a varsat cafea peste el si nu mai functioneaza
 • am scos stick-ul din calculator fara unplug si acum nu-l mai pot accesa
 • am indoit stick-ul din greseaza si nu il mai vede calculatorul
 • stick-ul este vazut in sistem, dar nu ii mai vad capacitatea
 • stick-ul se incalzeste foarte tare si nu mai este detectat de PC

Pentru DEFECTELE FIZICE procedurile de recuperare sunt diferite. In aceste cazuri pentru recuperarea datelor este necasara dezasamblarea stick-ului si extragerea flash-urilor de memorie, ulterior acestea sunt citite cu ajutorul unor echipamente in format RAW. Ulterior aceste imagini virtuale ale flash-urlor de memorie sunt conecatate la echipamente specializate de recuperarea a datelor. Datele de pe flash-urile de memorie se construiesc pe baza unor algoritmi specifici care difera in functie de modelul controllerului si in functie de modelul flash-ului de memorie. Serviciile de recuperare date stick pentru acest gen de defect sunt extrem de complexe si necesita un numar ridicat de ore de lucru pentru a identifica algoritmul de recuperarea a datelor si apoi pentru refacerea structurii de foldere.

Sfaturi utile

Nu deconectati niciodata stick-ul fara sa dati unplug de la iconita din dreapta jos. Practic daca nu dati unplug este posibil ca un fisier sa ramana accesat si sa se corupa in momentul deconectarii. Un astfel de fisier corupt de multe ori nu mai poate fi recuperat de pe stick.

Inainte de a deconecta un stick trebuie sa inchideti toate aplicatiile care acceseaza fisiere de pe stick altfel nu ii veti putea da unplug.

NU conectati stick-ul la calculatoare care sunt virusate sau care nu au antivirus updatat, cateva fractiuni de secunda ii sunt necesare unui virus sa va stearga datele sau sa va corupa partitia.

In general cand actioneaza un virus la urmatoarea conectare a stick-ului pe un alt calculator stick-ul va cere formatare deoarece au fost sterse anumite segmente din partia FAT sau au fost sterse chiar fisierele de pe stick.

BIT Data Recovery White

Social Links