Intr-o cameră modestă din București, cam cât o sufragerie mai mare, lucrează unii dintre cei mai buni recuperatori de date din Europa. Sunt patru frați, născuți într-o familie simplă din județul Suceava, care au învățat unul de la altul cum să rezolve cele mai dificile probleme care apar la hard disk-uri. În service-ul lor ajung cazuri complicate, pe care alte firme de recuperări de date nu le pot soluționa.
Andrada Fiscutean ne spune povestea lor.
Erorile aparute in citirea fisierelor sunt un lucru neplacut si cred ca nu exista cineva care sa nu se fi confruntat vreodata cu o problema de acest gen. Astfel, te apuci sa deschizi un document pe care ti l-ai luat ca lucru pentru acasa de la locul de munca si vezi ca, dintr-o data, acesta nu se mai deschide deloc
În era digitală lucrăm cu foarte multe informaţii, evident, digitale. Le stocăm pe hard disk-uri, stick-uri de memorie, carduri de memorie, în cloud etc. Dacă sunt în cloud, acestea sunt la loc sigur şi le putem accesa prin intermediul contului personal de oriunde şi oricând.
In perioada 7-8 Octombrie 2015 BIT Data Recovery a participal la evenimentul Internet & Mobile World 2015.
Pe intreaga durata a evenimentului un tehnician din departamentul de RECUPERARE DATE a fost disponibil pentru a raspunde la intrebari cu exemple si cazuri concrete.
Vazute ca inlocuitori ai batranului hard-disk, unitatile SSD (Solid State Drive) reprezinta ultima tehnologie in materie de stocare de date, folosite in mod special la laptopuri, tablete si chiar in componenta echipamentelor de tip industrial, care au nevoie de capaciati mari de stocare.
Ce trebuie facut in cazul in care ati pierdut datele informatice de care depinde propria afacere? O astfel de pierdere nu poate fi recuperata printr-un anunt la mica publicitate. Este nevoie de putin mai mult efort. Cea mai simpla rezolvare este sa apelati la serviciile unei firme specializata in recuperarea de date.
Multa lume alege hard diskurile externe pentru stocarea pozelor din concediu sau a filmuletelor facute copiilor familiei ori animalului de companie. Uneori, insa, se intampla accidente, iar fisierele personale sunt in pericol. Uneori poti minimiza sansele, alegand HDD-uri de calitate, care au o probabilitate mai mica de a pica.
Fiecare dintre noi are cel putin un HDD Extern pe care isi depoziteaza datele personale, fotografii, filmulete, documente, materiale adunate pe parcursul timpului. n foarte putine cazuri, atunci cand cumparati un HDD dintr-un magazin de profil, vanzatorul va atentioneaza ca hardurile externe sunt extrem de sensibile la socuri.
Recuperarea datelor poate părea ușoară și rapidă cu ajutorul aplicațiilor de acest tip dezvoltate în ultima perioadă. Dar există și riscuri importante, iar dacă descărcați de pe Internet o aplicație neverificată puteți face mai mult rău decât bine.
Hard Disk-urile Externe sunt dispozitive de stocare a datelor des intalnite in randul utilizatorilor de PC pentru creare de copii de rezerva (backup) sau stocare de date.
Foarte multe companii ignoră măsurile elementare de securitate a datelor – simplul back-up, copierea informațiilor în locații din rețea, dar și sfaturile privind evitarea dezastrelor, de exemplu, utilizarea unui UPS pentru cazurile nefericite în care rețeaua electrică are probleme.
Imediat după apariția SSD-urilor circula ideea că odată defectate, datele de pe ele nu se mai pot recupera. Despre atuurile SSD-urilor am mai scris iar unul dintre avantejele lor majore e că sunt mai rezistente decât hard-disk-urile la șocuri.
Memory stick-ul sau stick-ul USB a devenit un dispozitiv nelipsit in randul utilizatorilor de PC. De cele mai multe ori il regasim in posete, in buzunar sau ca accesoriu la chei. Este mic, portabil si usor de folosit, ne usureaza munca si ne scurteaza timpul de accesare a datelor.
Pe o piata IT caracterizata de o concurenta acerba dar si de un mare haos, exista unele companii care prin profesionalism si investitie in noile tehnologii reusesc sa pastreze stacheta ridicata si sa reprezinte chiar un exemplu de urmat in modul de a face business.
Pierderea datelor de pe calculator/laptop/unitate externa reprezinta de cele mai multe ori o problema cu consecinte dintre cele mai serioase. Informatii confidentiale de afaceri, poze si clipuri de o mare valoare sentimentala, cele mai frumoase filme si melodii pe care le-ai adunat de-a lungul timpului – toate acestea pot fi intr-o buna zi pierdute si ai face aproape orice sa le poti recupera.
Tenhicienii în recuperare date se confruntă anual cu un val de cereri de servicii de recuperare date odată cu începutul şi în timpul sezonului de vară. Veţi spune, ce legătură au lunile de vară cu datele? Totul provine de la supraîncălzire şi de la consumul ridicat de curent din zilele călduroase când furnizorii de electricitate nu reuşesc să facă faţă consumului, să-l stabilizeze şi astfel se produc acele fluctuaţii de curent care nu fac bine nimănui.
Este adevărat că preţul pe GB este net în favoarea HDD-urilor, dar în mediul business unde se lucrează mult cu documente, SSD-urile de 120 GB par a fi alegerea ideală. Ceea ce nu se ştie însă, despre aceste SSD-uri este că deşi par mai fiabile, există destul de multe cazuri cand acestea se deteriorează, datele nemaiputând fi accesate.
Bucureşti - 21 mai 2012 - In 2011 si 2012, BIT DATA RECOVERY a reusit sa inchee parteneriate de colaborare cu peste 200 de firme de IT din Romania pentru serviciile de recuperare de date
Pozele de familie, cele realizate în excursii și nu numai, sunt de multe ori cel mai important conținut de pe calculatorul nostru. În comparație cu documentele care pot fi create din nou, pozele odată pierdute nu pot fi recreeate. Din fericire există metode de recuperare a acestora de pe orice dispozitiv de stocare a datelor, fie că e vorba de CARD DE MEMORIE, STICK USB, HDD, DVD etc.
Ai revenit din concediul mult visat, imortalizat pe un card plin de fotografii, însă în momentul în care încerci să copiezi fişierele pe PC primeşti mesajul Memory Card Error. Situaţiile de acest gen sunt cel puţin frustrante, însă de multe ori problema este una reversibilă.
Oricare dintre noi a trecut prin spinoasa problema a pierderii unor date, incepand de la fisierele sterse accidental din graba utilizatorului, continuind cu datele pierdute in urma inchiderii accidentale a calculatorului si terminand cu hard disk-urile care conform legilor lui Murphy...
In Romania se stiu foarte putine lucruri despre posibilitatea recuperarii datelor in urma unor deteriorari a dispozitivelor de stocare cum ar fi : HARD ( 2.5”, 3.5”,1.8”), STICK USB, CARD(SD, XD, Memory Duo, MMC), CD, DVD, RAID (0,1,5,6). Indiferent de natura problemei de cele mai multe ori exista o solutie de recuperare a datelor de pe dispozitivul avariat.
Vi s-a intamplat sa stergeti, din greseala, fisiere importante de pe PC sau sa formatati intregul hard, fara a salva in prealabil datele de pe acesta? Pierderea accidentala a datelor de pe orice fel de dispozitiv de stocare este o situatie cu care ne-am intalnit fiecare dintre noi, cel putin o data.
Stick-ul USB a devenit un dispozitiv indispensabil, în condiţiile în care, în zilele noastre, aproape orice persoană cu studii medii foloseşte un asemenea instrument de stocare. Ce se întâmplă însă când stick-ul nu mai este accesibil?
Avariile unui hard disk de calculator pot fi catastrofale. Ele pot varia in domeniul de aplicare de la cateva fisiere corupte, sau pana la pierderea totala a datelor de pe hard disk. Dacă te gasesti in această situatie nefericita, aici sunt cativa pasi care te pot ajuta la recuperarea datelor pierdute.