Recuperare date HDD defect

Servicii profesionale de recuperare a datelor de pe HDD-uri defecte. Avem peste 10.000 de cazuri recuperate si cea mai buna echipa tehnica.

Recuperari de date de pe harduri defecte

BIT Data Recovery este Compania Nr. 1 in recuperarea datelor de pe HDD in Romania. Detinem tehnologii utilizate in recuperarea defectelor mecanice pe care nici o alta companie din Romania nu le detine. Toate procedurile pentru defecte mecanice se efectueaza in conditii de CLEAN ROOM CLASS 100.

Oferim servicii profesionale de recuperare a datelor pentru toate tipurile de HDD-uri cu interfata ATA, SATA, MicroSATA, ZIF, LIF cu dimensiuni de 1.8"(laptop), 2.5"(laptop) si 3.5"(desktop). Avem solutii si echipamente profesionale de recuperare pentru urmatorii producatori de HDD-uri:

Cele mai intalnite tipuri de HDD care ajung in service cu diverse defecte sunt Western Digital si Seagate. Dispunem de cele mai noi echipamente folosite in centrele de recuperare la nivel global.

Pentru anumite modele de harduri Western Digital pentru care nu existau solutii la nivel global echipa noastra de cercetare a descoperit/dezvoltat metode de recuperare a datelor unice in lume.

Serviciul de recuperare date hdd se adreseaza clientilor care ajung in urmatoarele situatii: stergeri accidentale de date, defecte mecanice, harduri arse, harduri lovite sau scapate, probleme firmware, hdd nedetectat in bios, harduri cu sunete metalice ....Din pacate exista si cazuri in care datele NU POT FI RECUPERATE, dar prin intermediul echipamentelor de care dispunem si a experientei acumulate de-a lungul timpului incercam ca astfel de situatii sa fie cat mai rare.

Galerie Foto BIT Data Recovery

Alegerea unui service specializat pentru recuperare datelor

De multe ori hardiscul inainte sa ajunga la noi a “trecut pe la o cunostinta” care lucreaza in domeniul IT. Orice IT responsabil apeleaza la un specialist in RECUPERARE DE DATE, dar o anumita categorie se considera atoatestiutori si se "apuca de treaba". Desfac HDD-ul, scot capetele de citire, lasa amprente pe platane, zgarie platanele... si lista poate continua. In aceste cazuri, datorita lipsei de informatii, a echipamentelor si nu in ultimul rand a experientei in domeniu, astfel se intreprinde greseala dupa greseala iar uneori duce la imposibilitatea recuperarii datelor.

Va putem prezenta doua exemple de situatii cu care ne intalnim :

CLIENT: “am desfacut un pic hardul sa vad ce e in interior si l-am inchis la loc, dar nu am facut nimic nu inteleg unde e problema”

EXPLICATIE: In acest caz sansele de recuperare a datelor scad, deoarece in aerul normal zilnic respirat, exista aproximativ 2.500.000 de particule de praf pe m3 de aer, particule care sunt invizibile cu ochiul liber, operatiunile de desfacere a hardurilor se efectueaza in interiorul unui CLEAN ROOM CLASS 100, unde numarul de particule de praf este 0, adica aceleasi conditii ca si in interiorul unui HDD. Exista totusi destul de multe cazuri in care am reusit sa recuperam datele de pe hard dupa astfel de situatii.

ATENTIE !! Daca datele dumneavoastra sunt importante si HDD-ul este defect, nu incercati sa le recuperati singur, adresati-va unui specilist in recuperare de date. Daca cineva este specialist IT nu inseamna ca poate face si recuperari de date in conditii de siguranta. Avem sute de cazuri in care, specialistii IT au desfacut hardurile clientilor in conditii necorespunzatoare, compromitand astfel sansele de recuperare a datelor.

CLIENT : “mi s-a ars hardul si am cumparat un alt hard pentru a schimba partea electrica dar am constatat ca hardul tot nu functioneaza”

EXPLICATIE: Odata cu ultimele generatii de harduri partea electrica/electronice a unui HDD este unica si contine ”adaptivi” care sunt generati din fabrica pentru fiecare hard in parte, asadar schimbarea partii electronice este de cele mai multe ori inutila, o schimbare incorecta nu poate sa duca decat la posibile deteriorari ale zonei FIRMWARE a hardului sau a capetelor de citire.

Cele 4 tipuri de defecte pe care le poate avea un HDD

...

Defect Logic

Se caracterizeaza prin defectiuni la nivelul partitiilor, deteriorari ale sistemului de fisiere, formatari sau stergeri accidentale. Putem discuta de un defect logic doar daca hardul este in perfecta stare de functionare sau are cel mult cateva bad sectoare. Cateva exemple de defecte logice care necesita recuperarea datelor de pe hdd: stergere accidentala a unui fisier, folder sau a unei intregi partitii, corupere a sistemului de fisiere din cauza unei virusari, formatare accidentala a unei partitii, bad sectoare care determina blocarea sistemului de operare.

...

Defect Electric

Se caracterizeaza printr-o defectiune la nivelul placii electrice a hardului. Acest defect apare in general in urma unor fluctuatii de curent sau in urma unor deconectari necorespunzatoare a hardului. Partea electronica a hardului este o componenta unica pentru hardurile de generatie noua si de aceea pentru recuperarea datelor sunt necesare echipamente care sa permita accesul la suprafata platanelor. Schimbarea PCB-ului cu un hard identic de cele mai multe ori nu permite recuperarea de date, ba chiar in anumite situatii poate produce deteriorari in zona de FIRMWARE a hardului.

...

Defect Firmware

Zona de FIRMWARE a hard diskului reprezinta o informatie care permite initilializarea si accesarea datelor de pe suprafata hardului. Aceasta informatie se afla pe suprafata platanelor, nu se afla pe partea electrica a hardului asa cum crede foarte multa lume. Deci o problema FIRMWARE nu se rezolva prin schimbarea partii electrice. Recuperarea datelor de pe un HDD cu defect FIRMWARE implica echipamente si exeprienta din partea tehnicianului care lucreaza la caz.

...

Defect Mecanic

Problemele survin de cele mai multe ori in urma socurilor fizice, fluctuatiilor de tensiune, utilizarii indelungate si a problemelor de fabricatie. In momentul in care un HDD scoate sunete repetitive ( clicket-uri) exista 70% sanse ca acesta sa aiba o problema mecanica.
Recuperarea datelor de pe acest gen de defecte implica anumite echipamente specializate si solutii de ultima ora care duc la costuri mari de recuperare a datelor.

De ce sa alegi BIT Data Recovery pentru recuperarea datelor de pe HDD?

Credem ca cel mai convingator raspuns la aceasta intrebare vi l-ar putea oferi o anumita categorie de clienti de-ai nostri.

Ne referim la acei clienti care au avut posibilitatea sa compare serviciile noastre de recuperare date cu serviciile altor firme. Ne referim la acei clienti care au ajuns in service-ul nostru dupa ce au fost mai intai la alte service-uri de recuperare si li s-a spus ca datele nu mai pot fi recuperate. Acei clienti au ajuns la noi si noi le-am dat sanse corecte de recuperare a datelor de pe hard, surprinzator pentru ei nici pretul nu a fost mai mare decat in alte service-uri dar ceilalti nu au putut face nimic.

Avem cateva sute de clienti de acest gen carora le-am recuperat datele si care inainte au fost la celelalte firme de profil din Romania, acei clienti stiu ca suntem cei mai buni iar acesta este lucrul care ne motiveaza sa performam, ne motiveaza sa spunem DA cand alte firme spun NU.

Recuperarea datelor de pe un HDD ZGARIAT

Am luat in discutie acest gen de problema deoarece este una dintre cele mai complicate spete de recuperare date. In general hardurile cu zgarieturi sunt refuzate de companiile de recuperare deoarece sunt extrem de complicat de recuperat si necesita echipamente extrem de scumpe pe care nu toate centrele de recuperare si le permit. De asemenea pentru a putea recupera datele de pe HDD-uri cu zgarieturi sunt necesare mii de ore de experienta cumulata pentru a ajunge la un rezultat cat mai bun.

Clientii care vin la noi in service cu un astfel de caz uneori trec pe la alte centre de recuperare date din ROMANIA care le spun ca datele de pe HDD nu mai pot fi recuperate. Cand ajung in service noi analizam hardul in CLEAN ROOM si pe baza experientei tehnicienilor nostri incercam o recuperare partiala a datelor.

Avem cateva sute de cazuri care au fost diagnosticate in ROMANIA de centre de recuperare cu vechime care s-au pronuntat ca HDD-ul nu poate fi recuperat iar noi am reusit o recuperare totala sau o recuperare partiala a datelor.

Daca aveti o situatie de acest gen va asteptam in service pentru o DIAGNOSTICARE AMANUNTITA.

BIT Data Recovery White

Social Links