Proceduri de recuperare a datelor

Detalierea celor 4 etape de lucru, de la primirea hardului in serivice si pana la verificarea rezultatului si livrarea datelor recuperate catre client.

4 pasi in procesul de recuperare a datelor

...

Pasul 1- Preluare echipament in service

Puteti sa ne trimiteti hardul prin curier sau puteti sa-l aduceti personal in service pentru o diagnosticare gratuita. De asemenea exista posibilitatea sa completati formularul "Trimite un caz" si ne ocupam noi de preluarea HDD-ului de la dumneavoastra.

Odata ce echipamentul ajunge in service-ul nostru aceasta este inregistrat in baza noastra de date. In momentul inregistrarii veti primi in mod automat un email cu nota de intrare in service. In aceasta nota veti putea verifica toate datele de identificare ale echipamentului si totodata va fi specificata o clauza care va garanteaza confidentialitatea datelor.

Din acest stadiu HDD-ul merge catre departamentul tehnic pentru diagnosticare.

...

Pasul 2 - Diagnosticare gratuita in maxim 24 de ore

Unul dintre tehnicienii BIT Data Recovery va prelua echipamentul dumneavoastra si va analiza problema existenta. In functie de defectiune HDD-ul va fi incadrat la o procedura de recuperare LOGICA, ELECTRICA, FIRMWARE sau MECANICA.

Se va face o evaluare in privinta numarul de ore necesar procesului de recuperare, in privinta gradului de complexitate al cazului si in functie de asta veti primi o cotatie de pret. Toate informatiile vor fi transmise in scris printr-un email.

Ulterior dumneavoastra trebuie sa ne comunicati daca sunteti sau nu sunteti de acord cu procedura de recuperare a datelor. Daca sunteti de acord trecem la urmatoarea etapa, daca nu sunteti de acord puteti ridica HDD-ul fara nici un cost suplimentar.

...

Pasul 3 - Procedura de recuperare a datelor

In functie de tipul defectului vom efectua procedurile necesare pentru recuperarea datelor.

HDD-urile sunt desfacute in CLEAN ROOM CLASS 100 pentru analiza, se fac operatiuni specifice de schimbare a capetelor de citire, de identificare si de izolare a deteriorarilor de suprafata.

In general se aloca un numar cuprins intre 15 si 35 de ore de lucru pentru a se ajunge la o solutie de recuperare a unui caz.

Aceste ore se repartizeaza intr-un interval de 5-10 zile lucratoare in regim standard sau in primele 2 zile lucratoare daca clientul opteaza pentru regimul de urgenta.

La finalul procedurii, in functie de gradul deteriorarilor de suprafata se ajunge la un rezultat care in marea majoritatea cazurilor se situeaza intre 70 si 99% date recuperate.

In acest stadiu generam un raport al datelor recuperate si notificam clientul pe mail.

...

Pasul 4 - Livrarea datelor catre utilizator

Clientul primeste raportul cu datele recuperate il analizeaza si daca este in concordanta cu scopul de recuperare stabilit initial cere emiterea facturii si achitarea serviciilor de recuperare a datelor.

Exista si posibilitatea verificarii datelor recuperate inainte de a se face plata, clientul poate verifica datele recuperate pe un PC la sediul nostru sau remote prin TeamViewer. Ulterior se poate face plata prin TRANSFER BANCAR, CASH sau CARD la casierie.

Urmatoarea etapa este gasirea stabilirea solutiei optime de livrare a datelor, exista doua posibilitati de livrarea a datelor recuperate:

  • se transfera toate datele pe un HDD furnizat de catre noi sau trimis de catre client
  • pentru cantitati mai mici de 100GB se uploadeaza toate datele pe un server BIT Data Recovery si clientul downloadeaza datele

Dupa ce datele sunt livrate catre client mai sunt pastrate pe storage-urile noastre inca 5 zile lucratoare si apoi sunt sterse.

Pe scurt acestea sunt procedurile pe care le facem de la momentul primirii unui echipament in service si pana la momentul livrarii datelor recuperate. Daca aveti orice alta intrebare ne puteti contacta de Luni pana Vineri in intervalul 9-18.

Galerie Foto BIT Data Recovery

De ce sa alegi BIT Data Recovery?

Cel mai important criteriu pentru care ar trebui sa lucrati cu noi este experienta echipei tehnice, suntem singurul service din Romania cu 4 tehnicieni specializati pe recuperare de date. Experienta noastra cumulata depaseste cu mult orice alta firma din Romania.

Avem cele mai multe cazuri in lucru, asta ne confera posibilitatea sa investim in cele mai noi tehnologii si sa fim mereu primii care rezolva cazurile complicate.

Foarte multe companii multinationale au ales sa lucreze cu noi dupa un proces riguros de selectie din piata de recuperare a datelor din Romania, acest lucru este o confirmarea a calitatii serviciilor pe care le oferim.

Majoritatea clientilor nostri sunt din Romania dar avem si un numar mare de clienti care provin din tarile Uniunii Europene si care sunt foarte multumiti de serviciile noastre. Ne-am ridicat calitatea serviciilor pentru a putea accesa si pietele externe nu numai cea din Romania.

BIT Data Recovery White

Social Links