Recuperare date HARD EXTERN

Servicii profesionale de recuperare a datelor de pe Harduri Externe de la Western Digital, Seagate, Samsung ... peste 3000 de cazuri recuperate.

Recuperari de date harduri externe cu interfata USB

Hardurile externe sunt cele mai utilizate dispozitive de stocare a datelor deoarece au cel mi bun raport cantitate / pret / mobilitate. Problema este ca fiind mobile sunt expuse la socuri, daca un HARD sufera un soc mai ales in timpul functionarii, este foarte putin probabil sa nu se strice.

Daca s-a stricat hardul extern se pune problema recuperarii datelor. Nici un producator nu acopera recuperare datelor ei ofera doar posibilitatea de a schimba HDD-ul in garantie. Daca doriti sa recuperati datele de pe HDD-ul extern avem solutii de recuperare a datelor pentru orice tip de hard extern.

Recuperam date de pe toate tipurile de harduri externe

Oferim servicii profesionale de recuperare de date de pe hard-uri externe de la urmatorii producatori: Western Digital, Seagate, Samsung, Toshiba, Adata, Verbatim, Fujitsu, Hitachi, LACIE, Transcend, Freecom sau orice alt producator de harduri externe.

Cele mai frecvente tipuri de defecte pe care le intalnim la hardurile externe sunt defectele mecanice deoarece utilizatorii lovesc sau scapa hardurile externe din neglijenta sau din neatentie.

In urma unui astfel de eveniment se produc deteriorari de suprafata si deteriorari la nivelul capetelor de citire, in functie de gradul deteriorarilor de suprafata unele cazuri pot fi recuperate iar alte cazuri se deterioreaza iremediabil.

Daca aveti un hard extern care nu mai functioneaza va asteptam in service pentru o diagnosticare.

Galerie Foto BIT Data Recovery

Ce tipuri de probleme am intalnit?

Cele mai utilizate tipuri de harduri externe sunt Western Digital si Seagate. Aceste doua marci reprezinta cu aproximatie 70-80% dintre hardurile externe vandute, asadar cele mai multe harduri defecte sunt de la cei doi productori. Vom discuta despre hardurile externe de 3.5" specifice celor doua marci.

Western Digital - Cel mai des se intampla ca in urma unei caderi sau a unui soc sa se produca o miscare necontrolata a capetelor de citire scriere care poate duce la zgarierea platanelor sau la blocarea capetelor de citire pe suprafata platanelor. In cazul hardurilor Western Digital externe foarte rar se intampla sa se blocheze motorul hardului. In aceste cazuri sansele de recuperare a datelor sunt dependente de modul in care a cazut hardul, daca a fost sau nu in functiune in momentul caderii, daca s-au produs deteriorari pe toate suprafetele sau doar pe o suprafata.

Seagate - La hardurile de 3.5" generatie mai veche cel mai intalnit tip de defect in urma unui soc este blocarea motorului. Seriile Free Agent 3.5" de la Seagate folosesc in marea majoritate harduri de peste 500Gb care sunt extrem de sensibile la socuri. Avem destul de multe cazuri in care in urma unei rasturnari a hardului s-a blocat motorul. In aceste situatii singura modalitate de recuperare a datelor este o operatiune de mutarea a platanelor. BIT DATA RECOVERY este singura companie din Romania care are echipamentele necesare pentru astfel de operatiuni de recuperare a datelor.

Hardurile de generatie mai noua SEAGATE ( peste 1TB) au introdus zone de parcare pentru capetele de citire si au eliminat problema blocarii motorului dar au ramas cu problemele normale care se produc in momentul unui soc si anume deteriorarea capetelor de citirea si deteriorarea suprafatei platanelor.

In afara de defectele mecanice mai sunt si cazuri de defecte electice sau defecte firmware, dar acestea reprezinta un procent destul de mic.

Exemple de cazuri recuperate in service-ul BIT Data Recovery

Cazul Nr. 1 - Hard WD30NMVW-11C3NS2 3TB provenit din carcasa WDBBKD0030BBK-05 - hardul nu mai este recunoscut de catre calculator

Conform spuselor clientului acest hard a fost conectat la un echipament ROUTER care statea undeva pe un suport la o inaltime de 2m. Hardul extern era astfel partajat in retea si era folosit pe post de hard de retea. In urma unei neatentii hardul a cazut de pe suportul respectiv. Ulterior a mai functionat o perioada dupa care a devenit inaccesibil.

Hardul a fost analizat in CLEAN ROOM CLASS 100 si au fost constatate deteriorari de suprafata doar pe una din suprafetele platanelor. S-a efectuat o procedura de recuperare care a durat aproximativ 35 de ore la finalul careia s-a reusit recuperarea a peste 90% din date.

Cazul Nr. 2 - Hard WD15EARS 1.5TB provenit din carcasa WDBAAU0015HBK-01 - zgomote metalice

Acest HDD a fost adus in service-ul nostru deoarece utilizatorul l-a rasturnat de pe unitatea calculatorului in timp ce se ridica de la birou, in momentul caderii avea deschise cateva documente de pe HDD-ul extern.

Ulterior hardul a inceput sa scoata zgomote si utilizatorul a venit cu hardul in service-ul nostru pentru recuperarea documentelor de pe acest HDD. Hardul a fost scos din carcasa si fotografiat cf atasamentului.

Ulterior hardul WD15EARS a fost desfacut in CLEAN ROOM CLASS 100 si s-a constatat ca sunt deteriorate capetele de citire si s-au produs si anumite deteriorari de suprafata care permiteau o procedura de recuperare. In acest caz tehnicienii nostri au reusit sa recupereze peste 87% din date intr-un proces de lucru de 25-30 de ore repartizate pe parcursul a 10 zile lucratoare.

Cazul Nr. 3 -Hard WD5000BMVW-11AMCS0 provenit din carcasa WDBWWM5000ABL-NESN - Problema: hardul era recunoscut de PC si pentru o scurta perioada de timp putea vedea structura de foldere

Conform clientului, dupa un an de folosire fara probleme acest HARD a inceput sa se mai blocheze din cand in cand si avea moment in care functiona mai greu, dar clientul a ignorat aceste semne timp de aproximativ 3 luni pana ce la un moment dat nu a mai putut sa-l acceseze deloc. Informatia necesara de recuperat au fost fotografiile si filmarile video ale familiei.

In momentul analizarii hardului am constatat ca unul din capetele de citire nu mai functioneaza, practic hardiscul se bloca de fiecare data cand incerca sa citeasca cu acel capat de citire.

Pentru acesta speta a fost necesara o procedura de recuperare 15-20 de ore repartizata pe parcursul a 10 zile lucratoare la finalul careia s-au recuperat peste 99% din date.

Cazurile prezentate mai sus sunt doar cateva exemple de cazuri rezolvate, avem cateva mii de harduri externe recuperate, fiecare caz are particularitatile lui si metodologia lui de recuperare. Daca aveti un hard cu probleme contactati-ne sau trimiteti-l in service folosind optiunile de mai jos.

Cele mai intalnite defecte in cazul Hard Disk-urilor Externe

...

Defect Logic

DEFECT LOGIC - daca ati sters un fisier sau un folder, daca nu mai vedeti partitia sau daca ati formtat hardul din greseala va incadrati la un defect LOGIC. Discutam de un defect LOGIC pentru orice problema care impiedica accesul la date atat timp cat hardul extern este perfect functional din punct de vedere FIZIC.

Procedurile de recuperare pentru defectele LOGICE implica utilizare unor softuri profesionale cu care HARD-ul este scanat si sunt recuperate datele partial sau total in functie de specificul problemei.

...

Defect Mecanic

DEFECT MECANIC - in aceste cazuri hardul fie nu mai este recunost deloc de catre PC fie este recunoscut, se vad datele dar nu se pot extrage in mod corespunzator, in general acest defect se asociaza cu sunete metalice si anormale ale HDD-ului.

In aceste cazuri este recomandat sa nu mai foartati HDD-ul intr-o incercare disperata de a extrage datele deoerece riscati sa agravati starea HDD-ului.

Procedurile de recuperare implica desfacere HDD-ului in CLEAN ROOM CLASS 100 si citirea informatie de pe platane in mod profesional.

Sfaturi utile

Daca ati scapat hardul extern de pe birou sau din mana trebuie sa stiti ca orice alimentare ulterioara poate duce la deteriorari in interiorul hardiscului. Practic daca un hard cade si capetele de citire se indoaie, la prima alimentare a acestuia este posibil sa produca deteriorari de suprafata. In peste 95% din cazuri utilizatorii alimenteaza hardurile dupa ce le scapa pe jos si daca functioneaza nu is fac nici o grija, problema este ca in scurt timp acel hard va avea probleme.

Daca hardul scoate sunete metalice este foarte important sa-l opriti, orice alimentare in plus poate face mai mult rau decat bine.

Puteti desface hardurile externe pentru a scoate hardul din interiorarul carcasei dar nu desfaceti niciodata hardul intern. Pentru desfacerea hardurlui intern este nevoie de un mediu curat fara particule de praf- CLEAN ROOM CLASS 100. Orice deschidere neautorizata poate duce la imposibilitatea de recuperare a datelor.

Daca ati alimentat hardul extern gresit si miroase a ars puteti incerca sa scoateti hardul din carcasa, asta v-ar ajuta doar in situatia in care este arsa interfata carcasei in caz contrar nu va ajuta cu nimic. Trebuie sa aduceti hardul in service pentru o diagnosticare gratuita si veti primi o cotatie de pret pentru recuperari de date.

Daca hardul nu mai functioneaza si nu poate fi detectat de PC este important sa va ganditi se va intereseaza mai mult hardul in sine sau recuperarea datelor de pe hard. Daca datele nu sunt importante cel mai indicat este sa duceti hardul in service, la garantie. Daca datele sunt importante va fi nevoie sa renuntati lagarantie si sa aduceti hardul in service-ul nostru de recuperare date.

Daca hardiscul dumneavoatra are un defect mecanic este indicat sa studiati cu atentie piata si sa alegeti o firma cu care sa lucrati si sa mergeti cu aceasta pana la capat. Toate firmele au afisate pe site-uri preturile deci va puteti face o idee in privinta pretului de recuperare. De asemenea este indicat sa luati in considerare referinte si recomandari de la cunostinte care au mai lucrat cu firma pe care o veti alege. In acest domeniul nu este indicat sa mergeti din service in service sa vedeti cine va da pretul mai bun deoarece riscati sa agravati starea hardiscului si sa nu mai fie posibila recuperarea datelor de pe acesta.

Intrebari de la utilizatori

Am scapat hardul de pe birou si era in timpul functionarii, acum se aude un sunet si nu-l mai vede calculatorul, se mai pot recupera pozele?

R: In cel mai rau caz s-au produs deteriorari pe toate suprafatele si nu mai poate fi recuperat nimic, dar asta se intampla in 25 % din cazuri. In 75 % din cazuri se produc deteriorari doar pe o suprafata sua pe mai multe suprafete dar restul suprafetelor nu sunt deteriorate, in aceste cazuri datele pot fi recuperate partial de pe suprafetele netederiorate.

Am fost cu hardul intr-un service si mi-au desfacut hardul in fata mea l-au verificat in interior si nu avea nimic, au spus ca nu inteleg de ce nu merge si mi l-au dat inapoi, dumnevoatra puteti sa recuperati datele ?

R:Din pacate sunteti victima profesionalismului tipic romanesc, "REPAR ORICE". Sunt foarte multe persoane cu cunostinte in domeniul IT care desfac hardurile in mediu normal si nu stiu ca trebuie desfacute intr-un mediu fara particule de praf. Ca sa revin la intrebare, DA este posibil ca datele sa poata fi recuperate partial, prin desfacerea hardului de o persoana neautorizata in mod sigur au mai aparut si alte probleme fata de problemele initiale ale hardului cum ar fi : particule de praf, amprente pe platane, desincornizari ale platanelor, zgarieturi in urma extragerii defectuoase a capetelor de citire...

BIT Data Recovery White

Social Links