Astazi, orice camera video pentru uz personal inregistreaza imagini direct pe hard-disk, acestea putand fi descarcarcate pe calculatorul personal, pentru editare sau stocare permanenta. De asemenea, o alta sursa de inregistrarea a imaginilor o reprezinta aparatele smartphone sau chiar camerele foto digitale, majoritatea acestor tipuri de gadget venind echipate cu sloturi pentru carduri de memorie, pentru suplimentarea capacitatii de stocare. Cat priveste transferul de date, acesta se realizeaza facil, prin fir sau direct prin blue-tooth, fara a mai fi nevoie de convertiri si comprimari ale imaginilor, asa cum se intampla in cazul clasicelor casete video pe suport magnetic.
Odata cu transferul si transportul fisierelor video de pe un suport tehnic pe altul, creste insa si riscul deteriorarii sau pierderii fisierelor. Astfel, nu de putine ori se intampla ca, atunci cand vrem sa vizionam un film abia transferat de pe camera video, sa vedem ca el a disparut atat din memoria acesteia, dar si de pe calculator.
O stergere din greseala a filmuletului sau chiar formatarea hard-disk-ului intern al camerei foto/video va poate lasa fara filmuletul haois de la aniversarea cu prietenii sau, mai grav, de la petrecerea de cununie, alaturi de parinti si rudele apropiate.
Pierderea filmuletelor de colectie este supusa, asadar, riscurilor pe care le comporta orice fisier electronic, indiferent ca vorbim aici de cele in format FLV, MP4, RM, RMVB, ASF sau MPEG.
Nu conteaza ca ai sters din greseala un film sau, dimpotriva, unitatea hard-disk s-a defectat te asteptam la noi in service pentru o diagnosticare gratuita!