Recuperare date masini virtuale VMware si Hyper-V

RECUPERARE DATE VMware si Hyper-V

Oferim solutii de recuperare a datelor de pe orice tip de server HP, DELL, IBM, FUJITSU, LENOVO... care foloseste masini virtuale VMware sau Hyper-V

Recuperare date de pe masini virtuale

Cele mai multe servere fizice cu virtualizare folosesc VMware pentru a putea partaja resursele fizice ale unui server pentru mai multe masini virtuale, cu alte cuvinde pe un singur server fizic pot exista mai multe servere virtuale care cu sisteme de operare total diferite : Windows Server 2008, Windows 7, Suse Linux 13, CentOS, Ubuntu.... sau orice sistem de operare doreste administratorul serverului cu conditia sa suporte platforma hardware.

Exista si situatii cand din anumite motive matricea RAID aferenta serverului fizic se altereaza si toate masinile virtuale devine inaccesibile, aici intervenim noi cu solutii profesionale de recuperare a masinilor virtuale de pe RAID-uri degradate sau alterate.

Daca aveti un server cu masini virtule si aceste nu mai sunt accesibile trebuie sa identificati in primul rand de unde provine problema. In general aceasta poate fi o problema banala de interconectare de retea pe care o poate rezolva IT-ul sau poate fi o problema complexa legata de deteriorarea unuia sau mai multor harduri din matricea RAID. Odata ce ati identificat problema este bine sa apelati la specalisti in administrare unor astfel de servere.

Galerie Foto BIT Data Recovery

Mai jos va prezentam un caz recuperat in service cu 4 masini virtule VMware

Spre exemplu serverul IBM System x3850 X5 de mai sus avea 8 HDD-uri SAS de 146GB si 16 GB RAM a fost configurat cu 4 servere virtuale care aveau fiecare la dispozitie 250GB de spatiu si 4GB de RAM. Toate cele 4 servere virtuale rulau Windows Server cu diverse servicii activate( Domain Controller, DNS, DHCP, MsSQL Server, FTP Server...). In urma deteriorarii a doua din cele 8 harduri datele nu au mai putut fi accesate si clientul a apelat la serviciile noastre de recuperare date. In cazul de fata unul dintre harduri a fost imposibil de recuperat deoarece avea zgarieturi de suprafata dar un hard a avut o problema de natura FIRMWARE. A fost necesar sa recuperam hardul defect FIRMWARE, sa construim in mod virtul matricea RAID 5 cu un hard MISSING si apoi sa identificam in mod virtual filesistemul VMFS si sa recuperam masinile virtuale VMDK.

Primii care au mers pe conceptul de virtulizare au fost cei de la VMware si acest aspect ii face sa aiba si cele mai bune solutii pentru virtulizare. Cei de la WMware si-au facut propriul lor sistem de gestionare a fisierelor VMFS, practic spatiul de stocare pus la dispozitie de un server este formatat VMFS si apoi aici sunt puse masinile virtuale care se stochea in interiorul unor fisiere de tip VMDK.

Practic recuperare datelor de pe orice server implica doua etape:
1. recuperarea hardurilor defecte si reconstructia virtuala a matricii RAID
2. recuperarea virtuala a volumului, a filesistemului VMFS si a a fisierelor VMDK

Platforma Hyper-V este furnizata de cei de la MICROSOFT, fiind un sistem de la Microsoft se foloseste filesistemul NTFS iar masinile virtuale se depoziteaza in fisiere VHD. Cel putin pentru moment este mai putin utilizata decat solutia de la VMware dar este una dintre optiunile folosite pentru virtualizare.

Pentru toate operatiunile de natura mecanica efectuate pe hardurile defecte BIT Data Recovery dispune de conditii de CLEAN ROOM CLASS 100 si asigura cele mai bune servicii de recuperare date hdd din ROMANIA.

Recuperare datelor in regim de urgenta sau in regim standard

De cele mai multe ori serverele care contin masini virtule sunt vitale pentru activitatea unei firme de accea este foarte important ca datele sa poate fi recuperate intr-un timp cat mai scurt. In acest sensexista posibilitatea diagnosticarii serverului in regim de urgenta si recuperarea masinilor virtuale in regim de urgenta in 24-48 de ore. Costul pentru pentru diagnosticare in regim de urgenta este de 10 EUR + TVA/HDD iar taxa de recuperare in regim de urgenta poate varia intre 100 si 200 EUR + TVA dar veti avea datele recuperate in 24- 48 de ore.

Exista si sistemul standard de diagnosticare care este gratuit si se face in maxim 24 ore, in urma acestei diagnosticari vedem care este problema serverului si daca pot fi recuperate masinile virtuale si va oferim o cotatie de pret si un timp standard de recuperare care poate varia intre 3 si 5 zile lucratoare. Daca sunteti de acord cu conditiile oferite in urma diagnosticarii ne apucam de recuperarea datelor.

Ne puteti contacta pentru informatii suplimentare in orice zi de Luni pana Vineri intre ore 9-18 si puteti discuta cu un tehnician specializat in recuperarea datelor de pe masini virtule, pentru mai multe date vizitati pagina de contact.

BIT Data Recovery White

Social Links