Stick ars stricat

Recuperare STICK USB RUPT, ARS, FORMATAT SAU DEFECT

BIT Data Recovery asigura servicii profesionale de recuperare date stick pentru urmatoare marci de stick-uri : Kingston, PQI, SONY, Sandisk, Consair, PNY, Verbatim, Transcend, Lexar, TOSHIBA, KINGMAX, LEXAR, COLOR TURN, ADATA, HAMA, HP, TAKEMS, ATTACHE, PRESTIGIO, PEAK, TRAXDATA, PQI, MAXELL, SILICON POWER, SERIOUX si orice alt tip de stick OEM.

Daca aveti probleme cu stick-ul va asteptam in service pentru o diagnosticare gratuita.

Recuperare date stick

Exista doua tipuri de defecte care pot duce la pierderea datelor de pe stick :

Recuperare Stick Spart sau crapatDEFECT FIZIC - acest lucru se intampla in urma unui contact necorespunzator cu USB-ul calculatorului sau in cazul unei deteriorari a partii electrice sau in cazul ruperii accidentale a stick-ului( ex. controler ars, interfata usb deterioarata, contacte dezlipite, memory stick spart sau rupt). Practic un stick se incadreaza la defect fizic atunci cand nu mai este detectat de nici un calculator cu capacitatea corecta.

Recuperare STICK USB DEFECT LOGIC - in situatia in care din greseala au fost sterse niste fisiere sau a fost format sau in cazul in care stick-ul apare in calculator ca fiind drive nealocat si cere formatare, sau orice alt caz in care stick-ul este functional si este detectat de calculator dar nu mai pot fi accesate datele

BIT Data Recovery este in masura sa recupereze date de pe USB Device not recognizedmajoritatea stick-urilor chiar daca stick-ul nu este recunoscut de catre sistemul de operare(Windows). Daca introduceti stickul in PC si vedeti imaginea alaturata nu va mai raman decat doua variante :
- duceti stickul la garantie si pierdeti datele
- veniti cu stick-ul in service sa va recuperam datele dar in mod sigur veti pierdeti garantia deoarece stick-ul trebuie desfacut

Cu ajutorul echipamentelor de recuperare date stick suntem in masura sa gasim cele mai bune solutii pentru toate cazurile pe care le primim in service.

VA ASTEPTAM CU STICK-ul IN SERVICE PENTRU O DIAGNOSTICARE GRATUITA !

Stick ars stricat

Tehnologii folosite pentru recuperarea datelor de pe stick

BIT Data Recovery dispune de cele mai noi tehnologii de recuperare a datelor de pe stick-uri din Romania. Acest lucru ne permite sa recuperam date de pe stick-uri care nu au fost recuperate de catre alte firme de recuperare date. Desigur exista si cazuri care sunt nerecuperabile sau care nu pot fi recuperate decat in centre din afara tarii la unul dintre partenerii nostri. Metodele si echipamentele folosite pentru recuperarea datelor difera in functie de defectul stick-ului si de problemele specifice ale fiecaruti tip de defect.

Un DEFECT LOGIC se caracteriseaza prin urmatoarele tipuri de probleme :
 • stergerea din greseala a anumitor fisiere documente, poze, baze de date
 • formatarea stick-ului din greseala sau din neatentiem
 • suprascrierea unui fisier cu alt fisier cu acelasi nume
 • deconectare incorecta a stick-ului si stick-ul cere formatare
 • un virus poate sterge o o parte din FAT-ul partitiei FAT si datele nu pot fi accesate
 • un virus modifica folderele in shortcut-uri si face toate folderele cu optiunea hiden
 • un fisier sau un folder dispare din structura de fisiere
 • un fisiere xls, doc, ppt, xlsx, docx, pptx nu se mai deschide
 • stick-ul cere formatare din senin

Pentru DEFECTELE LOGICE recuperarea datelor de pe stick se face cu ajutorul anumitor softuri sau programe care pot recupera fisiere chiar daca stickul a fost sters sau formatat. Conditia necesara pentru ca datele sa poata fi recuperate este sa nu se mai faca absolut nimic cu stick-ul dupa ce se constata pierderea datelor. Practic orice fisier care este scris pe stick dupa o stergere sau o formatare poate insemna o suprascriere a unui alt fisier care ar putea fi recuperat. Un alt aspect foarte important pentru recuperarea datelor in cazul defectelor logice este experienta tehnicianului care se ocupa de recuperarea datelor, de multe ori se intampla caun soft sa nu poata identifica structura de foldere si de fisiere si atunci sa fie nevoie de procedura manuala de interpretare a costinutului si de recuperare a datelor de pe stick.

Un DEFECT FIZIC se caracteriseaza prin urmatoarele tipuri de probleme :
 • stickul are mufa usb indoita si nu mai face contact sau este rupta
 • stick-ul a fost scapat in apa sau s-a varsat cafea peste el si nu mai functioneaza
 • am scos stick-ul din calculator fara unplug si acum nu-l mai pot accesa
 • am indoit stick-ul din greseaza si nu il mai vede calculatorul
 • stick-ul este vazut in sistem, dar nu ii mai vad capacitatea
 • stick-ul se incalzeste foarte tare si nu mai este detectat de PC

Pentru DEFECTELE FIZICE procedurile de recuperare sunt diferite. In aceste cazuri pentru recuperarea datelor este necasara dezasamblarea stick-ului si extragerea flash-urilor de memorie, ulterior acestea sunt citite cu ajutorul unor echipamente in format RAW. Ulterior aceste imagini virtuale ale flash-urlor de memorie sunt conecatate la echipamente specializate de recuperarea a datelor. Datele de pe flash-urile de memorie se construiesc pe baza unor algoritmi specifici care difera in functie de modelul controllerului si in functie de modelul flash-ului de memorie. Serviciile de recuperare date stick pentru acest gen de defect sunt extrem de complexe si necesita un numar ridicat de ore de lucru pentru a identifica algoritmul de recuperarea a datelor.

Stick ars stricat

EXEMPLE DE RECUPERARI DATE DE PE STICK USB

Cazul Nr. 1 - Un client a venit la noi cu un stick pur si simplu zdrobit, practic plasticul care proteja componentele electrice ale stick-ului erau crapate iar electrica acestuia era rupta in doua bucati(acest eveniment s-a produs in urma rasturnarii unui birou). Cu toate ca, clientul era ferm convins ca nu se mai poate face nimic pentru a se recupera datele a venit la noi pentru o diagnosticare. In urma verificarilor facute am constatat ca este posibila recuperarea datelor de pe stick. Nu i-a venit sa creada cand dupa 5 zile i-am returnat datele complet recuperate si in aceeasi structura a folderelor si fisierelor. Trebuie sa recunoastem ca daca crapatura partii electrice ar fi fost facuta cu in alt mod ar fi fost posibil sa nu reusim recuperarea datelor.

Cazul Nr. 2 - Sunt cazuri in care clientul vine la noi deoarece in momentul in care conecteaza stick-ul acesta ii cere sa il formateze dar nu se poate face acest lucru deoarece pe stick sunt date importante ce nu pot fi pierdute. In astfel situatii din momentul in care veniti cu cardul la noi in cateva ore va returnam datele recuperate pe un DVD urmand ca ulterior sa formatati stick-ul.

Stick Kingston ARS 8GBCazul Nr. 3 - Un client a venit la noi cu un memory stick usb KINGSTON 4GB care in momentul in care era conectat la computer afisa mesajul "USB Device not recognized", aceasta problema a aparut dupa ce clientul a scos memory stick-ul in timp ce se mai copiau inca date. In urma diagnosticarii s-a constatat ca defectul este fizic si singura modalitatea de recuperare a datelor de pe stick este prin citirea si refacerea algoritmului de pe memoriile flash.

V-am prezentat aceste cazuri doar pentru a va forma o idee despre tipurile de defectiuni pe care le putem rezolva, pana in momentul de fata avem peste 100 de cazuri de recuperare date de pe stick rezolvate cu succes.

Pentru mai multe exemple si galerii detaliate de fotografii si cazuri concrete de stick-uri recuperate puteti vizita pagina noatra de FACEBOOK.


BIT Data Recovery on Facebook
 • ARTICOLE DE PRESA

parteneri bit data recovery

Deveniti unul din partenerii nostri!


 • TESTIMONIALE RECUPERARI

SSIF VOLTINVEST SA CRAIOVA - TANCIU ADRIAN
Va multumim pentru profesionalism , promptitudine si eficienta. Sincer numai credeam ca mai puteti recupera ceva de pe un HDD ars, pentru ca am mai apelat si la alta firma, care.. citeste mai mult Sagetica Recuperari


 • PORTOFOLIU RECUPERARE
Portofoliu Clienti Recuperari

 • DIAGNOSTICARE STICK USB

In momentul in care primim un stick in service acesta este diagnosticat gratuit in maxim 24 de ore, dupa diagnosticare vi se comunica tipul defectului si costurile de recuperare stick, daca sunteti de acord in maxim 5 zile lucratoare aveti datele recuperate... citeste mai mult Sagetica Recuperari


 • PROCEDURI DE RECUPERARE

In functie de tipul defectului un stick USB poate fi recuperat prin procedura FIZICA sau procedura LOGICA. Procedura LOGICA implica scanarea stick-ului cu softuri de recuperare iar procedura FIZICA implica desfacerea stick-ului si recuperarea datelor de pe chip-urile de memorie. Procedura FIZICA este mult mai complexa si mult mai scumpa.


 • Recuperare stick formatat

Daca stick-ul a fost formatat sunt cazuri in care datele pot fi recuperate, totul depinde de ce s-a facut dupa formatarea stick-ului respectiv si de modul in care s-a facut format-ul. Spre exemplu daca s-a facut un quick format sunt sanse foarte mari ca datele sa se recupereze integral....


 • Ce contine un stick USB?

Cele mai intalnite chip-uri care sunt folosite in interiorul unui stick USB sunt TSOP-48 si TLGA 18x14 mm pentru care avem solutii de interconectare si de extragere a dump-urilor aferente. Din aceste dump-uri ulterior datele sunt ansamblate conform unor algoritmi diferiti pentru fiecare producator de controller in parte. Cele mai utilizate marci de controller sunt : ALCOR MICRO (AU), CHIPSBANK (CBM), iCREATE, INCOMM, INNOSTOR (IS), LEXAR, ITE, MXTRONICS (MW), NETAC, OTi, PHISON (PS), PROLIFIC (PL), SAN DISK, SILICON MOTION (SM), SKYMEDI (SK), SSS, TOSHIBA (TC), USBEST.

Unele din aceste controller ecnripteaza datele in mod nativ pe flash-urile de memorie si pentru aceste nu exista variante de recuperare. Pentru toate celelalte avem solutie de recupearare stick defect.


 • RECUPERARE FISIERE

Fisiere cel mai des recuperate de pe un sitck defect sunt documentele de tip doc, xls, jpg pdf... Cele mai favorizate tipuri de fisiere la o recuperare de pe un stick cu defect fizic sunt fisierele de tip JPG .. aceste fisiere contin un patern care ajuta la contructia algoritmului de recuperare a datelor. Fiecare fisier contine in header o anumita semnatura care permite identificaree fisierelor in urma unei scanari RAW, ideal este ca datele sa poate fi recuperate in structura de foldere si de fisiere dar nu de fiecare data acest lucru este posibil..... mai mult Sagetica Recuperari


Copyright © 2010 recuperaridate.ro. Toate drepturile rezervate. Continutul acestui site, inclusiv dreptul de autor asupra textelor, apartine recuperaridate.ro si este protejat prin Lege. Continutul acestui website nu poate fi reprodus, partial sau integral, in nici o forma. Incalcarea acestor reguli atrage dupa sine urmarirea in instanta.