servicii recuperare carduri flash

Recuperare date card SD, XD, MMC

Toate aparatele foto folosesc in momentul de fata carduri de memorie(memory flash) de diverse tipuri: SD, XD, Memory Duo, MMC... In anumite situatii aceste carduri se deterioreaza sau devin inaccesibile(nu mai pot fi citite). Daca un card de memorie devine inaccesibil, chiar daca este pus intr-un card reader, trebuie sa veniti cu cardul in service pentru o diagnosticare gratuita.

Recuperare date card

Exista doua tipuri de defecte care necesita recuperare date de pe card:

DEFECTE LOGICE - ati formatat cardul din greseala sau ati sters anumite fisiere, sau in momentul in care este introdus in card reader cardul cere formatare. In aceasta categorie se incadreaza cazurile in care cardul este recunoscut de un PC dar nu se pot copia datele .


DFECTE FIZICE - cardul nu mai este recunoscut de card reader sau de aparatul foto; in momentul in care este introdus in card reader nu apare nici un drive in calculator sau apare un mesaj prin care sunteti atentionat ca exista o problema cu acel card

In cazul DEFECTELOR LOGICE cele mai intalnite situatii sunt coruperile sistemului de fisiere FAT32. Cu ajutorul echipamentelor si a experientei pe care o detinem putem reconstrui informatia si recupera datele de pe flash-ul dumnavoatra( in majoritatea cazurilor) chiar daca card-ul a fost formatat sau fisierele au fost sterse.

In cazul in care este un DEFECT FIZIC serviciul de recuperare date card se face prin intermediul unor echipamente speciale cu care accesam direct datele de pe chip-ul de memorie si refacem alogoritmul de extragere a datelor. La final cardul nu va mai fi functional, dar veti avea toate pozele recuperate de pe card.

In 75% din cazurile de DEFECT FIZIC se recupereaza datele in 3,4 zile, in 15% din cazuri poate sa dureze maxim o luna si in 10% din cazuri NU se reuseste recuperarea datelor de pe card.

Cardurile embeded (cardurile care sunt formate dintr-un modul monolitic) nu mai pot fi recuperate in cazul in care au un DEFECT FIZIC. Exemple de card-uri de acest timp sunt: Micro SD, MMC Monolitic.

Cardurile SANDISK cu DEFECT FIZIC in general nu pot fi recuperate deoarece folosesc un sistem de encriptare a datelor care face aproape imposibila recuperarea datele.

VA ASTEPTAM IN SERVICE PENTRU O DIAGNOSTICARE GRATUITA

preceduri recuperare de date

EXEMPLE DE CAZURI REZOLVATE- RECUPERARE DATE CARD

Recuperare card Sony 4GBCazul Nr. 1 - Un client a venit la noi cu un card SONY Memory Stick Pro Duo 4GB desfacut. Practic in momentul in care clientul a vazut ca nu mai poate accesa datele de pe card s-a dus l-a o cunostinta care era electronist. Acesta a incercat toate varinatele care le-a avut la indemana, dar nu a reusit sa recupereze nimic de pe card. Odata ajuns la noi card-ul am facut citirea datelor direct de pe memoria NAND FLASH si am reusit sa refacem algoritmul de stocare a datelor. In cazul de fata s-au recuperat 940 de fotografii exact in forma lor initiala si cu aceasi structura. In concluzie astfel de proceduri de recuperare a datelor de pe card nu pot fi facute decat cu echipamente speciale si de catre personal specializat in recuperarea datelor de pe card.

Recuperare Date Card Kingston SD 4GBCazul Nr. 2 - In acest caz clientul ne-a adus in service un CARD SD KINGSTON de 4GB care nu mai putea fi citit in card reader. Problema a aparut in urma unei inchideri si redeschideri a aparatului foto. In acest caz a fost necesara citirea dump-urilor de pe fiecare dintre cele doua chip-uri, dupa care intr-un interval de 3 zile lucratoare am reusit sa refacem algoritmul de extragere a datelor. In urma recuperari am extras atat pozele pe care le vroia clientul cat si alte poze care au fost sterse cu mult timp in urma.

Cazul Nr. 3 - In acest caz am primit un card LEXAR de 32GB pe care clientul avea fotografii de la o nunta si pa care nu le mai putea accesa. Practic la un moment dat aparatul foto ii cerea sa-l formateze, a conectat cardul pe un card reader si tot la fel i se cerea sa formateze cardul. In cazul de fata defectul a fost LOGIC, practic s-a alterat filesistemul FAT32 si datele existau pe card dar nu mai puteau fi accesate. A fost necesara sa scanam cardul cu o aplicatie profesionala si am reusit sa recuperam datele integral.

Cazurile de mai sus sunt doar cateva exemple de cazuri rezolvate pentru a va face o idee despre procesul de recuperare a datelor de pe card-uri, avem peste 500 de cazuri rezolvate, fiecare cu o problema diferita si cu un algoritm de recuperare diferit.

DETALII TEHNICE - Dupa cum ati vazut in cazurile de mai sus recuperarea datelor de pe card se poate face doar cu echipamente specializate si cu experienta unui tehnician specializat in carduri. Practic modul de stocare a datelor pe card este diferit pentru fiecare model de card in parte, cu alte cuvinte este foarte posibil ca doua card-uri SD Kingston 4GB sa aiba in interiorul lor release-uri diferite de controllere si de memorii NAND FLASh si astfel recuperarea datelor de pe acestea sa necesite algoritmi de extragere a datelor diferiti. Orice card are informatiile stocate pe baza unor algoritmi asemena hardiscurilor in RAID, doar ca algoritmul este mult mai complex. Practic pentru fiecare card trebuie sa gasim algoritmul utilizat pentru a se recupera datele de pe card.


BIT Data Recovery on Facebook
  • ARTICOLE DE PRESA

parteneri bit data recovery

Deveniti unul din partenerii nostri!


  • TESTIMONIALE RECUPERARI

SSIF VOLTINVEST SA CRAIOVA - TANCIU ADRIAN
Va multumim pentru profesionalism , promptitudine si eficienta. Sincer numai credeam ca mai puteti recupera ceva de pe un HDD ars, pentru ca am mai apelat si la alta firma, care.. citeste mai mult Sagetica Recuperari


  • DIAGNOSTICARE CARD

Orice CARD pe care il primim in service se diagnosticheaza gratuit in maxim 24 de ore. Ulterior veti primi o cotatie de pret pentru serviciul de recupearare date card... citeste mai mult Sagetica Recuperari


  • PROCEDURI DE RECUPERARE

Cardurile se trateaza diferit in functie de problema pe care o au. Daca card-ul este stricat logic atunci se interpreteaza cu soft-uri de recuperare si datele se recupereaza fara desfacere. Daca este alterat FIZIC atunci este necesara desfacerea cardului si dezlipierea chip-urilor de memorie in vederea recuperarii darelor.


  • POT SA MAI RECUPEREZ ?

Am un card de pe care am sters toate pozele si vreu sa stiu daca le mai pot recupera?
R:Datele pot fi recuperate atat timp cat nu au fost suprascrise si totul depinde de modul in care au fost sterse. Daca au fost sterse din aparat posibil sa nu poata fi recuperate.

Cardul nu mai este detectat de aparatul foto si de nici un cardreader, pot sa mai recuperez datele?
R: Daca problema provine de la controller sau de la PCB-ul card-ului atunci datele se recupereaza, daca problema provine de la flash-urile de memorie atunci sunt sanse mari sa nu se mai poata recupera nimic de pe acest card.

Am formatat cardul din greseala si am pe el toate pozele de la un eveniment( nunta, botez...) se mai poate recupera ceva ?
R: Asta depinde de modul in care a fost facuta formatarea, daca formatarea s-a facut LOW LEVEL adica cardul a fost umplut cu patern 00 atunci nu se mai poate face nimic pentru recuperare date card. Daca formatarea a fost o formatare quick atunci datele pot fi recuperate in procent foarte mare.Copyright © 2010 recuperaridate.ro. Toate drepturile rezervate. Continutul acestui site, inclusiv dreptul de autor asupra textelor, apartine recuperaridate.ro si este protejat prin Lege. Continutul acestui website nu poate fi reprodus, partial sau integral, in nici o forma. Incalcarea acestor reguli atrage dupa sine urmarirea in instanta.